waterbalonnen - Reisverslag uit Cusco, Peru van Heleen Velde - WaarBenJij.nu waterbalonnen - Reisverslag uit Cusco, Peru van Heleen Velde - WaarBenJij.nu

waterbalonnen

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Heleen

06 Maart 2006 | Peru, Cusco

LIeve allemaal,
Hier alweer een berichtje van mij... vertrek morgen voor 4 dagen op Inca Trail, jaja, erg commercieel, maar moet wel heeeeel mooi zijn en ik was gister met 2 amerikanen op stap die ruim 2x zoveel hebben betaald (en ik vond dat ik alveel betaalde...). Maargoed, qua hoogteziekte gaat het nu stukken beter, voel me prima, maar voel inspanning nog wel steeds, maarja, dat zal wel zo blijven... ben met mijn 2 zwitserse vriendinnetjes naar Pisac gegaan, alwaar we een rondleiding van een gids hebben gehad bij een groot Inca complex, erg mooi en erg interessant. heb geleerd dat de 21e juni hier erg belangrijk is, dan ontstaan er allerlei schaduwen van puma´s ed. Sowieso zijn de puma (kracht en macht) de condor (vrede) en de slang (wijsheid) 3 belangrijke symbolen die steeds terug komen.
met mn spaans gaat het redelijk, ik versta heel veel, zelf praten is nog wat lastiger, maar ik kom een heel eind.
Gister zijn de zwitserse meisjes naar machu pichu vertrokken (zij wilden niet de hele trail lopen...) en ben ik gaan raften. We waren maar met zn 4en: gids Juan, ik en 2 amerikanen die hier maar 8 dagen zijn (doen specialisaties geneeskunde en hebben niet zoveel vakantie...). was erg leuk, ook nog van een brug afgesprongen, de rivier in. ´s avonds met de 2 amerikanen gaan eten. Juan had ons al verteld dat er overal met water gegooid zou worden, omdat het de laatste dag van carnaval was, en inderdaad ik ben meerdere malen natgegooid met emmers water of waterbalonnen.... kwam echt drijfnat thuis.... ook nog een optocht gezien, leuk...
na de inca trail wil ik direct de bus pakken naar Copacabana (via Puno) en daar denk ik na een paar daagjes vertrekken richting La Paz.
Kok hier veel leuke mensen tegen, maar denk dat alleen reizen toch niet mijn voorkeur heeft. Is toch wel fijn dat je gewoon met iemand kan praten die je kent... maar ach, zo lang ben ik hier nou ook weer niet.

Vandaag heb ik even een rustige dag, net op het dakterras gelezen, wil nu even wat boodschappen doen voor de inca trail en dan weer lezen... vertrek morgen reeds om 7u.

Maar kom vooral met berichtjes (of mailtjes) en als mensen goede tips hebben voor Copacabana en La Paz, hoor ik het graag... Ik wil in Copacabana denk ik Isla del Sol bekijken, en vanuit La Paz de Maanvallei bezoeken, mountainbiken en naar Rurrenrabaque (of hoe je dat ook schrijft...).

Veel liefs, Heleen

PS ik heb het kabeltje van mijn nieuwe digicam (verjaardagscadeautje+afstuderen) niet bij me, dus jullie zullen moeten wachten tot mijn terugkomst....

• 06 Maart 2006 - 19:22

Marloes:

Even snel een berichie! Hier is alles goed: veel sneeuw! Morgen ga ik voor je stemmen, weet niet meer precies wat: CDA?? En het moest een vrouw zijn he??? Veel fun nog daar!!!
    XXX

• 06 Maart 2006 - 21:19

Judith:

He Heleen,
    Na al je incaruines zal Isla del Sol wat tegenvallen vermoed ik (het is dat ze me vertelden dat ik op dat moment bij de mesa de sacrificio stond, waarnaar we op weg waren, anders was ik er zo langs gewandeld). Maar overnachten op Isla del Sol schijnt wel heel gaaf te zijn (en dat heb ik dan helaas weer niet gedaan...). Heel veel plezier en succes met de incatrail! Geniet ervan en sterkte met alle traptreden!
    Liefs Judith

• 07 Maart 2006 - 11:46

Dineke:

Hee heleen!
    Succes met de incatrail, vast erg leuk ondanks dat het commercieel is. Hier kon je sleeen afgelopen weekend ook erg leuk natuurlijk ... ga nu m'n tentamen leren. Oh ja en volgens mij stem je altijd PVDA toch?? dus marloes als je dit nog leest..
    groetjes Dineke

• 08 Maart 2006 - 10:51

Grote Heleen:

Lieve Heleen,
    Annetje mailde mij jouw berichten door; spannend hoor allemaal! Een van mijn collegae heeft ook door Peru en Bolivia gereisd, ge-incatraild enz. Was wild enthousiast.
    Ik hoop dat je nog veel mooie dingen ziet en bovenal: dat je voorzichtig bent en veilig thuiskomt!
    Knuffel,

Heleen

• 08 Maart 2006 - 15:31

Mieke:

Hoi Heleen,
    Veel succes met de inca trial, geniet ervan en tot ziens.
    liefs Mieke